Varför stängs e-conomic ner i Sverige?

 

Visma förvärvade e-conomic 2015

I maj 2015 förvärvade Visma koncernen det danska bolaget e-conomic av kapitalfonden HgCapital. Anledningen till förvärvet grundade sig i "e-conomics entreprenöriella förhållningssätt, som har revolutionerat marknaden för bokföringsprogram" - Vismas koncernchef Øystein Moan.

Sedan uppköpet har det skett en hel del med verksamheten. e-conomic är en av de populäraste produkterna i Vismas portfölj på den danska marknaden. I Sverige är Visma eEkonomi den mest använda webbaserade produkten. 

Varför stänger e-conomic i Sverige?

Vi vill samla vårt fokus på ett ställe. Genom att fokusera på Visma eEkonomi, kan vi erbjuda dig som kund ett program som utvecklas och optimeras kontinuerligt. För att vi ska kunna göra den satsningen har vi beslutat att lägga ner e-conomic i Sverige 30 juni 2018 och rekommenderar därför våra kunder att konvertera till Visma eEkonomi.

Vår vision

Vi på e-conomic vill försäkra alla våra kunder - i Sverige, Norge och Danmark - om att deras bokföringslösning alltid är marknadens bästa. Därför har vi beslutat att stänga e-conomic i Sverige och satsa på Visma eEkonomi. Trots de förändringar som skett sedan uppköpet värnar vi på e-conomic fortfarande om vårt entreprenöriella förhållningssätt, precis som Øystein Moan nämnde inledningsvis.

Vi förstår att det kan kännas jobbigt för dig som kund hos e-conomic men vi har tagit beslutet för att kunna erbjuda den bästa produkten på respektive marknad. Vi kommer göra allt för att konverteringsprocessen ska vara så smidig som möjligt för dig.
 

Tillbaka till översikten