Bokföringsordbok från e-conomic

Få svar på vad olika redovisnings- och bokföringsbegrepp betyder

Verksamhetsplan – Vad är en verksamhetsplan?

En verksamhetsplan är en beskrivning av de aktiviteter ett företag planerar att genomföra under en kommande period

e-conomic är ett komplett, webbaserat bokföringsprogram som är optimalt för dig som driver företag och passar alla bolagsformer. Prova programmet gratis i 30 dagar utan bindningstid och få tillgång till alla funktioner på en gång.

Verksamhetsplan och affärsplan

En verksamhetsplan är en beskrivning av de aktiviteter ett företag planerar att genomföra i den kommande perioden. I företagets affärsplan presenteras företagets mål och visioner och hur affärsidén ska genomföras. Verksamhetsplanen konkretiserar hur dessa mål ska uppnås under en viss period, exempelvis ett år. I en verksamhetsplan bryts större mål ner till delmål och handlingsplaner och riktlinjer för en bestämd period tas fram.

Verksamhetsplanen och budgeten

En verksamhetplan hör inte bara ihop med företagets affärsplan, utan även med budgeten. Budgeten fastslår de ekonomiska ramarna för det kommande året och ligger även till grund för verksamhetsplanen, eftersom det ska finnas täckning i budgeten för aktiviteterna företaget planerar att genomföra. Verksamhetsplanen och budgeten framställs som huvudregel av ett företags eller en förenings styrelse, som sedan blir uppföljd av en verksamhetsberättelse.

Vad ska en verksamhetsplan innehålla?

Innehållet i en verksamhetsplan varierar beroende på företagets storlek. Det finns inga krav på hur en verksamhetsplan ska vara utformad, men det rekommenderas att den är realistisk och att aktiviteterna som nämns i den faktiskt är sådana som företaget beräknar att genomföra. Om ett företag blir utsatt för en revision, granskas verksamhetsplanen mot verksamhetsberättelsen.

Verksamhet på engelska

business plan; operational plan

 

Behöver du ett bokföringsprogram?

e-conomic gör bokföring och fakturering lite enklare.

Ja tack, jag vill veta mer om e-conomic bokföringsprogram.

Vi använder bara dina personuppgifter till att kontakta dig. Läs mer om hur vi behandlar din personuppgifter här.