Bokföringsordbok från e-conomic

Få svar på vad olika redovisnings- och bokföringsbegrepp betyder

Affärssystem – Vad är ett affärssystem?

Ett affärssystem är ett system med flera olika moduler, som har som syfte att hantera och stödja information, ekonomistyrning och administration åt ett företag

Med e-conomic bokföringsprogram hanterar du enkelt din bokföring, fakturering och rapportering. Prova en gratis demoversion i 30 dagar och få tillgång till hela programmet på en gång.

Ett affärssystem kan integreras med andra IT-system

Ett affärssystem är ett system som innehåller flera olika funktioner som kan integreras med andra IT-system. Syftet med affärssystemet är att hantera företagets information, ekonomistyrning och administration.

Ett affärssystem har ofta flera moduler som innehåller stöd för order- och lagerbehandling, bokföring, kund- och leverantörsreskontra, resursplanering, produktionsplanering, inköp, personal- och kundadministration och tidsredovisning. Dessa moduler är vanligtvis kopplade till en databas där all data lagras.

Varför används affärssystem?

Ett företag kan välja vilka funktioner det har behov för och ställa in systemet efter det. Affärsystem kan ofta vara väldigt komplexa och kan kopplas ihop med andra system. Ett affärssystem kan hjälpa ett företag att öka produktiviteten, måluppfyllelsen och kvaliteten i sina processer.

Välja rätt affärssystem

Att välja affärssystem till sitt företag innebär ofta ett större inköp. Det kräver att företagaren utvärderar sina behov och väljer ett system som passar just den verksamheten. Läs mer i den här guiden om hur det går till att välja affärssystem.

Affärssystem på engelska

enterprise resource planning; ERP-system; business system .

 

Behöver du ett bokföringsprogram?

e-conomic gör bokföring och fakturering lite enklare.

Ja tack, jag vill veta mer om e-conomic bokföringsprogram.

Vi använder bara dina personuppgifter till att kontakta dig. Läs mer om hur vi behandlar din personuppgifter här.