Fakturamall

Bestäm själv hur dina fakturor ska se ut

Personlig fakturering

Använder du fortfarande Word och Excel när du ska fakturera? Sparar du varje månad en liten slant genom att lägga ner en massa tid på att hitta rätt fakturamall till din kund?
Eftersom en faktura måste följa bestämda regler, hjälper en fakturamall dig att skicka korrekta kundfakturor. Att använda fakturamall gör också att dina fakturor får ett mer enhetligt och professionellt utseende. Skapa en mer personlig framtoning genom att enkelt anpassa företagets fakturamallar till mottagaren. Dessutom har du snabb och säker tillgång till fakturorna - var du vill och när du vill.

Fördelar med ett faktureringsprogram

Vad gör du om leveransen är fraktskadad, om du fått för få varor eller om kunden inte betalar? Det finns flera yttre faktorer som kan påverka din fakturering och för många företagare betyder det kreditfakturor och betalningspåminnelser. Ska du skicka en kreditfaktura måste du tänka på att den ska innehålla själva ändringen samt en otvetydig hänvisning till den ursprungliga fakturan och skickar du betalningspåminnelser vill du säkert kunna ha översikt. Det här sker automatiskt i e-conomic bokföringsprogram. Andra fördelar med att använda fakturamall är t.ex.:

  • Fakturanumreringen sker automatiskt.
  • Din moms registreras automatisk vid fakturering, det underlättar momsredovisningen.
  • Enkelt att fylla i och att ändra.
  • Eftersom fakturamallar följer en standard sparar du tid jämfört med att skapa varje enskild faktura.
  • 1 min hjälpfilm - registrera manuella kundfakturor i e-conomic.

Läs mer om appar och flexibla möjligheter

faktura_i_e-conomic_se.png
faktura_med_splash.png

Anpassningsbara fakturor

Ändra utseendet på fakturorna och anpassa dem efter mottagaren. Ändra storlek på företagets logga, byt färg eller dölj information. Anpassa färdiga fakturamallar eller utforma dina egna. Det finns många fördelar med att använda ett faktureringsprogram.

Brevmallar har ett sidhuvud med plats för ditt företagsnamn och logga, kundens uppgifter samt en sidfot för dina företagsuppgifter. Det enda du behöver göra är att ladda upp din logga och redigera adressfältet och sidfoten med din företagsinformation så har du en färdig mall.

Förutom det grafiska uttrycket kan du också ändra språk. Vi har fakturamallar på svenska, engelska, norska och finska. Du kan spara hur många mallar du vill och det är möjligt att spara fakturamallar för olika kundgrupper, till exempel för fakturering med rot eller rut-avdrag.

Korrekt fakturamall

Vet du exakt vad fakturan ska innehålla? Det underlättar att använda sig av en fakturamall med fält för obligatorisk information, så att du kan vara helt säker på att få med allt det som fakturan ska innehålla enligt Mervärdesskattelagen (1994:200) Med e-conomic får du en professionell och flexibel fakturalösning med färdiga mallar för offert, orderbekräftelse, faktura, kreditnota, påminnelse och kontoutdrag.

Läs mer om e-conomic

redovisningsassistent_se.png
0004-se.png

Smidig betalning med e-faktura

E-faktura är ett sätt att skicka elektroniska fakturor med e-post. Med e-faktura kan du till exempel ställa in betalningar till att dras automatiskt på förfallodagen och det ger dig som betalare kontroll eftersom du måste godkänna fakturabetalningen innan pengarna dras från ditt konto. e-fakturor samlas automatiskt i din internetbank och ger dig en tydlig överblick samtidigt som all betalningsinformation automatiskt registreras i din internetbank. Det är dock inte alla ekonomisystem som stödjer e-fakturor, därför är det inte alla företag som använder sig av e-fakturering.

Guide till fakturering i e-conomic

Prova om e-conomic passar ditt företag

Är du osäker på vad du egentligen behöver? Vi ger dig tid att känna efter vad som passar dig och ditt företag - prova e-conomic gratis i 30 dagar! Därefter avslutas demon automatiskt. Ingen startavgift eller andra dolda kostnader. Dessutom har vi 60-dagars öppet köp som innebär att du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd med e-conomic. e-conomic passar dig som driver enskild firma, litet eller mellanstort företag.

Du kan välja mellan tre lösningar i e-conomic:

  • Start-up, 99 kr per månad – Passar nystartade företag som behöver grundläggande funktioner för bokföring och fakturering.
  • Small Business, 159 kr per månad – Passar växande företag som behöver fler poster, offert och order samt integration med banken.
  • Professionell, 289 kr per månad – Passar etablerade företag som behöver många transaktioner, ökad kontroll över räkenskaperna och större flexibilitet.

Läs mer om priser

Är det någonting du funderar på?

Det viktigaste för oss är att du ska känna dig trygg med att använda e-conomic. Därför hjälper vi dig hela vägen från en gratis demo till att själv kunna sköta din bokföring. Har du frågor eller problem så har vi ett supportteam med ekonomisk bakgrund som alltid är redo att hjälpa dig via e-post och telefon.

Har du sett all hjälp i vår e-copedia?! Vi har webbkurser, artiklar, filmer och guider om fakturafrågor i e-conomic och allt är naturligtvis helt gratis! Kontakta oss gärna om du har några frågor, vi finns här för att hjälpa dig!

 

Kontakta supporten

hi10-logotyp.png

"e-conomic har förenklat min fakturering" Jerker Nordmark, Hi10

hotelreservation-logotyp.png

"Otroligt lätt och tidsbesparande!" Henrik Struwe, hotelreservation.se

tss-logotyp.png

"Det går snabbt och smidigt att få hjälp i chatten" Eva Olsson, TSS