Ansluter...
Du har anmält dig med följande e-postadress: $email

Skicka och ta emot LB-filer i e-conomic

LB-fil och återrapportering i e-conomic

I e-conomic kan du generera och skicka LB-(Leverantörsbetalnings) filer i ett par enkla steg. Det som krävs är att din internetbank kan ta emot och skicka filer i Bankgiro- format. Tänk på att tänsten för LB-fil och återrapportering kan vara tilläggstjänster som du måste ansöka om och kan generera en extrakostnad hos din internetbank.

För att kunna skicka LB-filer och ta emot återrapporteringsfiler ska du även ha ett leverantörsregister med leverantörernas bank-, plusgiro- eller bankkonto upplagt i e-conomic.

Hur går jag tillväga?

När du registrerar en leverantörsfaktura i e-conomic genereras det en lista med förslag på betalningsposter som du enkelt kan markera och skicka i väg till banken på fil. I listan kan du ändra betaldatum, OCR-nummer, betaldatum mm på betalningarna.

Du kan generera filer i SEK till dina leverantörer i Sverige.

När betalningarna är dragna i från din bank, kan du enkelt ladda ner en återrapporteringsfil som du laddar upp i e-conomic.

Att jobba med filöverföring underlättar arbetet med ditt reskontra, du får en uppdaterad leverantörsreskontra med ett par knapptryck.

Vilka inställningar som du behöver göra för att generera leverantörsbetalningsfiler kan du läsa om i vår e-copedia och där står även angivet hur du gör för att ta emot återrapporteringsfiler från din internetbank.

Fler export och importfunktioner i e-conomic

Vi tycker att det ska vara lätt att flytta data, därför har vi gjort import- och exportfunktioner för så gott som alla register i e-conomic. Vi stödjer även SIE4 formatet.

Om du vill veta mer hittar du mer detaljerad information om importer, respektive om hur du exporterar data, exporterar dokument och skapar SIE4-filer i e-copedia som är e-conomics hjälpsystem.

Övriga importmöjligheter i e-conomic


Importer från MS ExcelAbonnenterArtiklar
BudgetHuvudboksposter
KassaboksverifikationerKontoplan
Kontoutdrag (bank)Kunder
Leverantörer
Övriga importerImport av SIE 4 filer till kassabok

Översikt över exportmöjligheterna i systemet


Exporter till MS ExcelSamtliga skärmbilder i systemet
Samtliga register där man manuellt kan lägga in information
(i stort sett samtliga fält)
Export till PDFInskannade dokumentFakturor / ordrar / offerter
Inskannade verifikationerBeställningar / följesedlar
Övriga exporterSIE 4 filer

Relaterade sidor

×

Känner du någon

som du tror kan ha användning av denna sida?

×

Fel

Ledsen, systemet har försökt att skicka detta meddelande flera gånger på kort tid. Vänta en liten stund och försök igen.

Stäng detta fönster