Scancloud for e-conomic

Sub title

Tolkar, hanterar och automatiserar flödet av inkommande fakturor

Fördelar med appen

 • Automatiserad fakturaprocess
 • Automatisk tolkning av fakturor
 • Lågt pris

Appen kräver

 • Avtal med Scancloud
 • Tilläggsmodulen API i e-conomic
 • Skanning i e-conomic

Tolkar, hanterar och automatiserar flödet av inkommande fakturor

Med tjänsten Scancloud för e-conomic behöver du aldrig mer stansa in information när du tar emot en leverantörsfaktura.

Skanna fakturan, eller låt leverantören skicka en PDF eller e-faktura direkt till Ditt Scancloud-konto, plocka upp fakturan några minuter senare konterad och klar i kassaboken i e-conomic.

Fakturan är då konterad med moms samt det kostnadskonto du angett på leverantören, helt klar att bokföra eller att ändringskontera. Det kan inte bli enklare!    

Icon

Scancloud-logotyp
Denna appen är utvecklad av

Company address

Scancloud AB
Ringvägen 2
831 34 Östersund
Sweden

Tjänsten i korthet

Du skannar fakturorna eller Vi skannar dom åt dig. Du kan också begära in era fakturor som PDF, eller e-fakturor i det format er leverantör kan skicka dem i. Därefter skickas fakturorna till Scancloud för hantering.

I Scancloud tolkar vi ut de fält du vill ha med från fakturan in i e-conomic. Är det en Svefaktura eller annan typ av e-faktura så är alla fält redan lagrade elektroniskt vilket gör att ingen tolkning behövs.

Från Scancloud läser vi helautomatskt sedan över bilden av fakturan, samt all information som tolkats ut, inklusive förslagskonteringar baserade på era standardkontosättningar för leverantörerna.

Fakturan läggs konterad och klar i kassaboken för bekräftelse eller ändringskontering. Fakturan definitivbokas när du bokför kassaboken som vanligt. Bredvid verifikationsnumret har Du alltid tillgång till fakturan som bild om den behöver kontrolleras, eller ändringskonteras.

Använder du även tjänsten för e-fakturor kommer systemet att själv känna igen leverantörer som Kan skicka e-fakturor, men som inte vet att ni kan ta emot e-fakturor. Du föreslås då att övergå till att ta emot e-fakturor. Billigare, snabbare och miljövänligare.

För redovisningsbyråer har vi paketerade upplägg speciellt för Er, även med e-conomic kombinerat med andra affärssystem. Kontakta oss för mer information om dessa paket.

Priser och avtal

Vid beställning anges ungefärligt antal fakturor/år, men du som kund betalar bara för den faktiska volymen fakturor som du skickat till Scancloud, och alltid månadsvis i efterskott.

En nedre gräns/grundkostnad om 150 Kr/månad debiteras i alla avtal, och den kostnaden får du naturligtvis förbruka inom din volym. Den gränsen nås vid så lite som 1 faktura om dagen.

Vi tillämpar inga långa avtalstider, endast löpande avtal med 3 månaders uppsägningstid. Tjänsten administreras från ett helt webbaserat verktyg, precis som e-conomic, så ni kan sitta vart ni vill och jobba.

Startkostnader

 • Startkostnad när Vi skannar. Skanning/tolkning/verifiering
1.500 Kr
 • Startkostnad när Du skannar själv
  Tolkning/verifiering
500 Kr
 • Support och underhåll, månadskostnad e-faktura.
150 Kr/mån
(Denna kostnad utgår om ni inte har behov att ta emot elektroniska fakturor)
 • Omläggning av leverantörer som vill skicka e-fakturor till dig.
0 Kr


Priser per hanterad faktura till e-conomic:

 • Om Vi skannar fakturorna åt er
6,80 Kr/st
 • Om Ni skannar fakturorna själva
5,00 Kr/st
 • PDF-faktura direkt från leverantör
4,50 Kr/st
 • EDI/XML fakturor (e-faktura)
3,50 Kr/st

Hur kommer jag igång?

Teckna avtal om vald tjänst med Scancloud. Aktivera e-conomics tilläggsmodul API för integration och Skanning måste vara aktiv för att visa bilderna direkt i e-conomic.

När det är klart sätter vi igång tjänsten, skapar en säker e-faktura brevlåda, testar tjänsten. Väljer du att vi ska skanna era fakturor, får du en ny fakturaadress i vårt eget postnummer 831 90.

Vi går tillsammans igenom vilken policy du vill ha gällande inkommande fakturor fortsättningsvis, tex. mer PDF eller mer e-faktura. Vill du ta ett ordentligt grepp för att minska pappersflödet har vi färdiga metoder och paketeringar för hur vi aktivt hjälper till med leverantörsbearbetningen.

Sedan är det bara att sätta igång och börja bli tidseffektiv och spara pengar.

Scancloud for e-conomic flow-1
Scancloud for e-conomic flow-2
Scancloud-robot
Scancloud for e-conomic flow-1
Scancloud for e-conomic flow-2
Scancloud-robot

Kom igång redan idag

Prova e-conomic gratis i 14 dagar, få tillgång till samtliga funktioner och skriv din första faktura på fem minuter

Prova gratis