Attest.nu - fakturaskanning

Sub title

Köp fakturaskanning och attest via molnet med koppling till e-conomic
App omdöme
4 Hjärtan (1 användare)

Fördelar med appen

  • Automatisk tolkning av skannade verifikationer
  • Attest i flera led
  • Preliminär och definitivbokning av reskontraposter för korrekt momshantering

Appen kräver

  • Avtal med Attest.nu alternativt en servicepartner

Köp fakturaskanning och attest via molnet med koppling till e-conomic

Med Integrationen mellan e-conomic och Attest.nu kan du som kund få hela leverantörsfakturaprocessen automatiserad. Från postöppning, hantering av EDI-faktura eller pdf-faktura via e-post, till kontering, betalning och bokföring. Allt sker helt ”online” och du har full insyn och kontroll i alla steg.    

Icon

Denna appen är utvecklad av

Company address

Attest.nu AB
Midgårdsgatan 2
831 45 Östersund
Sweden

Attestera dina leverantörsfakturor via din Mac, PC eller Iphone/Android

Attest.nu AB erbjuder i samarbete med attestsystemet Ascendo Invoice Mediusflow idag sina kunder webb-och terminalserverbaserade attestsystemlösningar. Som kund får du tillgång till dina leverantörsfakturor via Internet. Debiteringen sker med en mycket låg månadskostnad per tolkad faktura.
 

 

Hur fungerar det

När du använder Attest.nu kan du välja att låta dem skanna din inkommande post, eller kan du välja att skanna själv. Attest.nu har även stöd för leverantörsfakturor som kommer i PDF-format via epost från dina leverantörer. Som kund till Attest.nu blir du dessutom kopplad till deras EDI-tjänst, vilket gör att ditt bolagsnamn samt organisationsnummer blir synliga bland alla van-operatörer, så att de kan börja att skicka EDI-fakturor till ditt företag.

När materialet skannats och tolkats sker två saker:

  • Fakturan preliminärbokförs i e-conomic så att momsen hanteras på rätt datum oavsett om resten av processen drar ut på tiden.
  • Fakturan sänds ut på attest

Attestrutinen kan sättas upp helt dynamiskt så, allt ifrån att en enda person attesterar samtliga fakturor, till långa kedjor av attestanter där olika personer ges olika slags behörigheter.

Gå in här för att se hur det fungerar

När fakturan blivit attesterad återförs den preliminära posten och en definitiv bokföring görs. Med den definitiva bokföringen skapas även ett utbetalningsförslag i e-conomic så att du kan skicka betalningar via fil till dina leverantörer.

Materialet tillgängligt där du behöver det
Fakturaverifikationerna finns sökbara i attestsystemet men förs även in i e-conomic under förutsättning att du väljer till e-conomics skanningmodul. På så vis blir materialet tillgängligt i reskontrarapporter, huvudboksutdrag och alla upptänkliga ställen - dels i attestsystemet och dels i bokföringsprogrammet.

På liknande sätt speglas automatiskt leverantörsinformation, kontoplansuppdateringar och betalningsstatus tillbaka till attestsystemet så att informationen hålls konsistent och konsekvent.

Kom igång

För att komma igång ska du registrera dig här.

Kostnadsbild

För e-conomics kunder debiterar Attest.nu en fast kostnad per hanterad faktura. Om du skannar själv är kostnaden 14 kronor och om du vill att Attest.nu ska skanna kostar det 16:50 per faktura. Beroende på storlek hos kunden kan det tillkomma en intial uppstartskostnad. Kostnader kan tillkomma för avvikelsehantering.

För att komma igång med Attest.nu bör du även gå en utbildning. Upplägg och utformande av detta kan ske efter samråd med Attest.nu.

Har du stora volymer går det även bra att få offert.

Niklas

4
Your rating: 4
18. APRIL 2013
Bra funktion om än lite dyr för större volymer. Skönt att bli av med pappershantering helt och hållet.

Kom igång redan idag

Prova e-conomic gratis i 14 dagar, få tillgång till samtliga funktioner och skriv din första faktura på fem minuter

Prova gratis